Loading...

ΚΕΛΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

CABERNET SAUVIGNON/MERLOT

Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon 40% - Merlot 60%

Κατηγορία: Ξηρός Ερυθρός

Προέλευση Αμπελώνων: Σπάτα Αττικής

Ηλικία φυτών (μέσος όρος): 25 έτη

Στρεμματικές αποδόσεις: 800 Κg/στρ (8 tn/ha)

Hμερομηνίες τρύγου: Δεύτερο δεκαπενθήμερο Αυγούστου.

Οινοποίηση: Τα σταφύλια μεταφέρονται στο οινοποιείο σε τελάρα των 20 Kg. Ακολουθεί αποραγισμός με αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές στους 24°C για 14 ημέρες. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση. Ωρίμανση σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια δεύτερης χρήσης 225lt για 8 μήνες και στην συνέχεια στην φιάλη στην κάβα μας για τουλάχιστον 6 μήνες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Έντονο χρώμα, ιολετί ανταύγειες, ευχάριστα αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών.

Αρμονία γεύσεων: πολαύστε το με κόκκινα κρέατα, αλλαντικά και πικάντικα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.

Αλκοολικός τίτλος: 13.5%

 

*TIPS: Επειδή το κρασί αυτό είναι πολυετούς παλαίωσης, προτείνεται το άνοιγμα του φελλού με ανοιχτήρι "κλέφτης" και προσεκτική μετάγγιση του κρασιού σε καράφα (decanter), κατά προτίμηση με σούρωμα για την απομάκρυνση του ιζήματος.