Loading...
ΚΕΛΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
CABERNET SAUVIGNON/MERLOT
 
Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon 40% - Merlot 60%
Κατηγορία: Ξηρός Ερυθρός
Προέλευση Αμπελώνων: Σπάτα Αττικής
Ηλικία φυτών (μέσος όρος): 25 έτη
Στρεμματικές αποδόσεις: 800 Κg/στρ (8 tn/ha)
Hμερομηνίες τρύγου: Δεύτερο δεκαπενθήμερο Αυγούστου.
Οινοποίηση: Τα σταφύλια μεταφέρονται στο οινοποιείο σε τελάρα των 20 Kg. Ακολουθεί αποραγισμός με αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές στους 24°C για 14 ημέρες. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση. Ωρίμανση σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια δεύτερης χρήσης 225lt για 8 μήνες και στην συνέχεια στην φιάλη στην κάβα μας για τουλάχιστον 6 μήνες.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Έντονο χρώμα, βιολετί ανταύγειες, ευχάριστα αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών.
Αρμονία γέυσεων: Απολαύστε το με κόκκινα κρέατα, αλλαντικά και πικάντικα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Αλκοολικός τίτλος: 13.5%
 
*TIPS: Προτείνεται το άνοιγμα του φελλού με ανοιχτήρι "κλέφτης" και προσεκτική μετάγγιση του κρασιού σε καράφα (decanter), κατά προτίμηση με σούρωμα.